Fakta och tips

Vad ingår:

När Ni har bokat en paddeltur med oss så ingår transporten av kajaker och SUP till och från överenskomna platser enligt turerna. Det ingår även paddlar, flytvästar, kapell, paddelflottör och 2 vattentäta påsar för kläder och för mobil och nycklar. 

Vad ingår inte: 

Er egen transport till iläggnings och upptagningsplatsen ingår inte utan detta måste Ni ansvara för själva. Förslagsvis (om Ni är exempelvis 4 personer) kör ni och ställer en bil på upptagningsplatsen och kör alla i den andra bilen till iläggningsplatsen. När Ni paddlar klart får Ni sedan köra och hämta bilen. 

Ansvar:

Uthyraren ansvarar inte för själva paddelturen och utrustning utan detta gör hyrestagaren på eget ansvar och hyrestagaren ansvarar även för att de andra i gruppen får samma information. Eventuell skada på kajaker eller borttappad utrusning har uthyraren rätt att debitera hyrestagaren. Uthyraren ansvarar inte heller för Er egen utrustning såsom mobiltelefoner m.m. Säkerställ att Ni lägger dessa i vattentäta påsar och är försiktiga när Ni vill fotografera. 

Avbokning:

Bokad paddeltur går inte att avboka utan hyrestagaren får hantera detta med sitt försäkringsbolag. Ett tips är att teckna en ombokningsförsäkring i bokningsdelen och om ombokning behöver göras så får hyrestagaren en bokningskod som gäller för motsvarande summa som paddelturen kostade och gäller i 12 månader. 

Säkerhet: 

Det är oerhört viktigt att använda de flytvästar som följer med eller egna medtagna vid all paddling. De flytvästar som följer med gäller från 40-130 kilo men Ni kan boka flytvästar för barn utan extra kostnad i bokningen. Paddla gärna mer än en person och se till att fotstöden är rätt inställda i förhållande till Er längd då detta ger rätt stöd bakre partiet av kroppen och det är med höfterna Ni håller bäst balans i kajakerna. Flottörerna är en gul uppblåsbar enhet som man efter att man blåst upp den trär på paddeln på ena sidan och sedan använder detta för att häva sig upp i kajaken igen och hålla balansen när Ni skall ned i sittbrunnen igen.